Mořské řasy Sea Spaghetti BIO 50 g
Mořské řasy Sea Spaghetti BIO mají mírnou chuť, která připomíná spíše suchozemskou než mořskou zeleninu. Jsou ideální pro začátečníky v konzumaci mořských řas díky jejich svěží zemité zeleninové chuti.
Mořské řasy Sea Spaghetti BIO mají mírnou chuť, která připomíná spíše suchozemskou než mořskou zeleninu. Jsou ideální pro začátečníky v konzumaci mořských řas díky jejich svěží zemité zeleninové chuti.
Mořské řasy Sea Spaghetti pochází z divoké přírody z čistých vod Atlantského oceánu a jsou sbírány ručně u pobřeží Galicie ve Španělsku. Tato oblast soutoku Atlantského oceánu s Kantaberským mořem na jihu Biskajského zálivu se vyznačuje vydatným slunečním svitem a čistou oceánskou vodou. Díky těmto podmínkám zde vznikl unikátní podmořský ekosystém bohatý na různé druhy mořských řas.
Mořským řasám se často říká mořská zelenina. Tato zelenina mořského původu má vynikající nutriční vlastnosti a velký potenciál ve světě správné výživy. Malé množství mořských řas dodá většině pokrmů bohatou chuť a zvyšuje jejich nutriční hodnotu. Mořské řasy jsou bohaté na minerály a stopové prvky jako například jód. Mají vysoký obsah vlákniny a obsahují kvalitní bílkoviny.
Mořské řasy od společnosti Porto-Muiños jsou pěstovány a sklízeny podle pravidel ekologického zemědělství a nesou označení BIO. Také splňují podmínky certifikace V-Label, která je známkou kvality pro veganské a vegetariánské produkty. Jedná se o regulovaný a udržitelný ruční sběr mořských řas ve volné přírodě na pobřeží při nízkém přílivu nebo s potápěním pod vodou v povolených oblastech jejich přirozeného výskytu. Řasy se suší při nízkých teplotách a po zabalení jsou připraveny k použití v kuchyni jako všestranná přísada k přípravě různých druhů pokrmů.
Příprava: Před konzumací namočte řasy na 20 minut do vody. Poté vyměňte vodu a nechte řasy namočené dalších 20 minut. Nebo vařte řasy ve vodě minimálně po dobu 10 minut. Po namočení zvýší svou suchou hmotnost přibližně 5krát.
Použití: Jsou ideální pro začátečníky v konzumaci mořských řas díky jejich svěží zemité zeleninové chuti. Díky své masité konzistenci se hodí k přípravě salátů, míchaných vajec, smažených pokrmů, příloh, rýže, těstovin, luštěnin, polévek, míchaných vajec, kroket a kanapek. Lze je přidat do těsta, chleba, jiného pečiva nebo sušenek. V práškové formě se mohou používat jako koření nebo náhražka soli. Jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Místo sběru: Rostou přichycené ke skalám na pobřežích, která nejsou příliš otevřená vlnám. Při odlivu jsou obnažené a vytváří jakousi dlouhou "hřívu", která může zcela zakrýt jiné mořské řasy. Zajímavé je, že tyto podlouhlé stuhy vyrůstají z malých kotoučů na skalách, které připomínají malé houby.
Vlastnosti:
Chuť a vůně: Mírná, připomíná spíše suchozemskou než mořskou zeleninu.
Barva: Čerstvá žlutohnědá nebo zlatavá, po uvaření se změní na zelenou.
Textura: Velmi masitá, mírně křupavá
Výživové údaje na 100 g (řas v usušeném stavu):
energetická hodnota 702 kJ / 170 kcal
tuky 1 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 0.4 g
sacharidy 15 g
- z toho cukry 0 g
vláknina 36 g
bílkoviny 7.5 g
sůl 7.9 g
jód 7864 µg (5243 % doporučené denní dávky)
Složení: 100% mořské řasy Sea Spaghetti (Himanthalia elongata) sušené z ekologického zemědělství.
Mohou obsahovat stopy mořských korýšů, měkkýšů nebo ryb a drobné přírodní části mořského původu.
Hmotnost: 50 g
Vyrobeno ve Španělsku.
Distributor: Díky přírodě s.r.o., Nademlejnská 600/1, 198 00 Praha, Česká republika, www.dikyprirode.cz
Kontrolováno: CZ-BIO-002. Zemědělská produkce EU.
Certifikováno: Produkt je držitelem ochranné známky V-Label, která je zárukou kvality pro veganské a vegetariánské produkty.
Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Po otevření uchovávejte v uzavřeném obalu.
Charakteristika: Potravina
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.