Za tepla lisovaný olej příjemné ořechové chuti. Olej je vhodný do studené kuchyně k přípravě salátů, na obilné kaše a do těstovin. Má široké využití v orientální kuchyni. Bývá používán i jako osvědčený potravinový doplněk při řadě zdravotních potíží. Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina téměř bez vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,923 g/cm³ Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 60 %, olejová (C18:1) cca 19 %, linolenová (C18:3) cca 13 %, palmitová (C16:0) cca 7 %; vitamíny E a A
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.