Jemný olej s marcipánovou vůní. Používá se především pro dochucení sladkých pokrmů. Velice chutný je v palačinkách, pohárech, tvarozích. Lze jím ochutit těstoviny i bílý jogurt. Hodí se k výrobě zákusků a dezertů a dá se použít i do zeleninových salátů. Tento lahodný olej dodá vašim pokrmům příjemnou chuť po marcipánu. Fyzikální vlastnosti: světle žlutá olejovitá kapalina, téměř bez vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,917 g/cm³ Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 66%, linolová (C18:2) cca 25% a palmitová (C16:0) cca 5%; vitamíny A a E, lecitin
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.