Olej s obsahem esenciálních mastných kyselin pro studenou kuchyni. Olej má neutrální chuť a je vhodný pro vnitřní užívání. Jednak pro přímou konzumaci, jednak ve studené kuchyni do salátů nebo jako ochucovadlo do již hotových pokrmů. Obsahuje řadu látek, které si tělo neumí samo vyrobit a musí je přijímat ze stravy. Snadno se vstřebává a tráví, je dobře využitelný lidským organismem. Má vysoký obsah nenasycených esenciálních mastných kyselin, čímž se stává nedocenitelným doplněním stravy. Fyzikální vlastnosti: zeleno-žlutý až tmavě zelený vysychavý olej. Bod tuhnutí: cca −18 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,925 g/cm³ Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny, zejména linolová (C18:2) cca 50%, alfalinolenová (C18:3) cca 18%, olejová (C18:1) cca 13%, gamalinolenová (C18:3) cca 2%; chlorofyl, vitamíny, karotenoidy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.