Jemný rostlinný olej s širokým využitím. Kanolový olej je slabě vysychavý olej neutrální chutě a vůně, světle žluté barvy. Jedná se o olej získávaný z odrůd kanoly, u nichž došlo k minimalizaci produkce kyseliny erukové a glukosinolátů. Vyznačuje se nízkým obsahem nasycených mastných kyselin (obvykle méně než 7 %) a naopak vysokým obsahem mononenasycených (kys. olejová) a polynenasycených mastných kyselin (α-linolenová a linolová). Z vitamínů je olej bohatý zejména na vitamín K a E, obsahuje i další antioxidanty, díky kterým není náchylný ke žluknutí. Při přiměřené konzumaci se jedná o zdraví prospěšný olej, který vlivem obsaženým fytosterolům může upravovat hladinu cholesterolu. Fyzikální vlastnosti: Bod tuhnutí: v rozmezí - 8 až 2 °C Relativní hustota: při 20 °C - 915 g/cm³
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.