Hřejivé uklidnění s nádechem exotiky. Kurkumu si většina z nás spojí s kořením, které se používá v indické kuchyni do curry. Pro svou typickou barvu je nazývána také indický šafrán, zlaté koření, zlatá bohyně nebo indický žlutý kořen. Výborný je z ní ale i čaj, třeba s příměsí červeného pepře. Z této rostliny s latinským názvem Curcuma longa se vyrábí také éterický olej. Prospěšné účinky kurkumy jsou známé už přes 6 000 let. Využívá ji Ayurveda i tradiční čínská medicína. Je příbuzná se zázvorem. V současnosti je kromě asijských zemí pěstována i v Jižní Americe. INCI: Curcuma longa Root oil VÝROBA: Destilace vodní parou ČÁST ROSTLINY: Kořen ALERGENY: VŮNĚ: Kořeněná, příjemně hřejivá EXPIRACE: CHARAKTERISTIKA: Žlutá až hnědá viskózní kapalina DUŠE: Podporuje dobrou náladu, zmírňuje stres. Povzbuzuje činnost nervového systému. TĚLO: Kurkuma se vyznačuje antioxidačními účinky. Používána je jako součást směsí éterických olejů a přípravků určených pro podporu pohybového aparátu. Pozitivně působí na trávení, používaná při žaludečních nevolnostech. Podporuje ženský organismus při menstruačních problémech. Využití v kosmetice: při ředění do 1 %. Vhodný jako součást přípravků pro péči o citlivou zánětlivou pokožku a poškozené vlasy (vhodná kombinace s rozmarýnem).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.