Chutný olej s vůní pražených oříšků. Olej má své široké využití ve zdravé kuchyni. Má chuť po pražených oříšcích, je výborný do salátů a hodí se nejen do slaných, ale i do sladkých pokrmů. Obsahuje více antioxidantů, obzvláště ceněn je pro vysoký obsah zinku, nenasycených mastných kyselin a jodu. Fyzikální vlastnosti: tmavě červenohnědá olejovitá kapalina s typickou vůní jader Relativní hustota: při 20 °C cca 0,920 g/cm³ Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 49 %, olejová (C18:1) cca 33 %; nasycené mastné kyseliny - palmitová (C16:0) cca 11 %; vitamíny (vitamín E: 80–600 mg/kg), fytosterol, lecitin, organicky vázaný zinek
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.