Rostlinný tuk pro přípravu dezertů a provonění pokrmů. Je vhodný při pečení sušenek, dortů a dalších sladkostí místo klasického másla (ve stejném poměru). Používá se při výrobě kvalitních čokolád, kde nahrazuje kakaové máslo. Lze jím nahradit smetanu nebo olivový olej do základu omáčky. Krásně provoní těstoviny, rýži, brambory nebo zeleninu. Fyzikální vlastnosti: bělavý až nažloutlý pevný tuk Bod tání: cca +36°C Základní obsahové složky: mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina stearová (C18:0) cca 44 %, olejová (C18:1) cca 42 % a linolová (C18:2) cca 8 %; vitamíny E a A, alantoin, triterpenalkoholy, estery kyseliny skořicové, lecitin
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.