Hustší olej specifické příjemné chuti. Avokádový olej patří mezi oleje hustší konzistence, je zajímavý svou nazelenalou až zelenou barvou. Podpoříte jím chuť studené i teplé kuchyně. Fyzikální vlastnosti: žlutozelená olejovitá kapalina s charakteristickou příjemnou vůní Bod tuhnutí: cca +8 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,915 g/cm³ Základní obsahové složky: mastné kyseliny - hlavní podíl kyselina olejová (C18:1) cca 56 %, palmitová (C16:0) cca 20 %, linolová (C18:2) cca 13 %, palmitolejová (C16:1) cca 10 % a linolenová (18:3) cca 1 %; vitamíny A, B, D, E, karotenoidy, fytosteroly a lecitin
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.