Rostlinný olej s jemným oříškovým aromatem. Olej vhodný do salátů, na dochucení pomazánek ale i masa. Je součástí tradiční marocké kuchyně. Pro jeho silné regenerační, protizánětlivé a antibakteriální účinky je názýván tekutým nebo marockým zlatem. Berbeři používají arganový olej po celá staletí při vaření, léčení i ke kosmetickým účelům. Fyzikální vlastnosti: Světle žlutá olejovitá kapalina slabé, ale typické vůně Relativní hustota: při 20 °C cca 0,913 g/cm³ Základní obsahové složky: nenasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina linolová (C18:2) cca 34 %, kyselina olejová (C18:1) cca 47 %; nasycené mastné kyseliny – kyselina palmitová (C16:0) cca 13 %, kyselina stearová (C18:0) cca 6 %; vitamín E, F, fytosteroly, karotenoidy
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.