Olej z typickou sladkou kokosovou vůní a chutí. Kokosový olej je vhodný do teplé kuchyně - na smažení, vaření i pečení. Fyzikální vlastnosti: při teplotách nad 25 °C bílá až bílo‑žlutá olejovitá kapalina. Při nižších teplotách tuhá konzistence. Voní velice jemně po kokosu. Bod tání: cca 25 °C Relativní hustota: při 20 °C cca 0,870 g/cm³ Základní obsahové složky: nasycené mastné kyseliny – hlavní podíl kyselina laurová (C12:0) cca 45 %, kyselina myristová (C14:0) cca 18 %, kyselina palmitová (C16:0) 10 %, kyselina kaprylová (oktanová) (C8:0) cca 8 %, kyselina kaprinová (dekanová) (C10:0) 7 %, kyselina stearová (C18:0) cca 3 %, kapronová (hexanová) (C6:0) 1 %; nenasycené mastné kyseliny – kyselina olejová (C18:1) 7 %, kyselina linolová (C18:2) 2 %. Dále obsahuje malé množství stopových prvků: hořčík, vápník, draslík, sodík, měď, železo, fosfor.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.